οι βασικές τεχνικές εύρεσης εργασίας σε ένα DVD

Σύντομα μαθήματα εύρεσης εργασίας, συμβουλές και μυστικά για επιτυχημένη προσέγγιση των εταιρειών που ανοίγουν θέσεις εργασίας, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.
Δείτε το trailer

Το βιογραφικό /1

'Ο,τι οργανώνεται σωστά, έχει επιτυχία.

Το Βιογραφικό είναι αυτό που λέει και η λέξη: η ζωή μας όλη. Περιέχει έναν απίθανο όγκο πληροφοριών, ο οποίος αλλάζει (και πρέπει να αλλάζει) κάθε φορά που το δίνουμε. Στην ουσία είναι το μόνο μέσο που έχει ένας εργοδότης για να μας μάθει και να μας προτιμήσει. Αν παίξετε σωστά, θα σας προσφέρει κάτι περισσότερο από μια δουλειά: τη δουλειά που πραγματικά θέλετε.

Δεν υπάρχει τέχνη μεγαλύτερη από τη σύνταξη του βιογραφικού.

Τεράστιες περίοδοι της ζωής μας που περάσαμε σε δουλειές εύκολες ή δύσκολες όπου είχαμε ευθύνες μεγάλες ή μικρές, που μοχθήσαμε, που αγχωθήκαμε, που πανηγυρίσαμε, που μοιραστήκαμε έναν σκοπό, που διαβάσαμε, που περάσαμε εξετάσεις, που μείναμε εκτός δουλειάς, που μεγαλώσαμε παιδιά, που αλλάξαμε τρόπο ζωής.… Όλα αυτά, μαζί με κρίσιμα σημεία της προσωπικότητάς μας, πρέπει να μπουν σε 2 σελίδες χαρτί. Και να γραφτούν με τέτοιο τρόπο και εξυπνάδα ώστε να διευκολύνουν αυτόν που το διαβάζει, να τον κάνουν να αισθανθεί ότι, καταρχάς, θέλει να μας συναντήσει. Μερικές φορές και μια φωτογραφιούλα πάνω δεξιά, βοηθάει. Προσοχή όμως επένδυστε σε μια εκφραστική φωτογραφία που να είναι ανάλογη της θέσης και τόλμηστε το, αν πιστεύετε ότι η θέση το απαιτεί.

Το θέμα του «ασυνόδευτου».

Μετά από τόση σπουδή και προσπάθεια δε θέλουμε ο κόπος μας να χαθεί στο σωρό. Ας μην αφήνουμε το βιογραφικό μας μόνο του. Πάντα μαζί του ένα γραμματάκι, που θα εξηγεί στον παραλήπτη, γιατί θέλουμε να δουλέψουμε γι΄αυτόν και γιατί πιστεύουμε ότι ταιριάζουμε σ΄αυτή τη θέση. Σκοπός μας είναι να οδηγήσουμε εμείς αυτόν που θα το διαβάσει, με προσοχή στα κομμάτια του βιογραφικού μας, δηλαδή της ζωής μας, που θέλουμε να προσέξει. Γιατί αυτός δεν ξέρει και έχει να διαβάσει πολλά. Σκεφτείτε ότι θέλετε να τον στείλετε κάπου που έχει ενδιαφέρον, εκτός από την περιγραφή, δεν θα του δίνατε και έναν χάρτη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου