οι βασικές τεχνικές εύρεσης εργασίας σε ένα DVD

Σύντομα μαθήματα εύρεσης εργασίας, συμβουλές και μυστικά για επιτυχημένη προσέγγιση των εταιρειών που ανοίγουν θέσεις εργασίας, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.
Δείτε το trailer

Το βιογραφικό /2

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός

Δώστε έμφαση στην πρώτη σελίδα του βιογραφικού σας. Είτε πρόκειται για άρθρο, είτε για βιογραφικό, η προσοχή του αναγνώστη είναι πιο τεταμένη στην αρχή της κάθε ανάγνωσης. Μία ενδιαφέρουσα πρώτη σελίδα είναι η ευκαιρία να τραβήξετε την προσοχή του μελλοντικού σας εργοδότη.

Καθώς το βιογραφικό είναι το πρώτο επαγγελματικό κείμενο που θα δει γραμμένο από εσάς ο εργοδότης σας είναι καλό να είναι "έξυπνο".  Στην πρώτη σελίδα, λοιπόν:

Φροντίστε τα προσωπικά σας στοιχεία να είναι ευδιάκριτα και ξεκάθαρα. Αν θελήσει κανείς να επικοινωνήσει μαζί σας πρέπει να έχει την πληροφορία άμεσα. Μην αλλάζετε τη δομή των στοιχείων αυτών για να διαφέρετε. Οι εργοδότες και οι HR είναι συνηθισμένοι σε μια δομή. Διευκoλύνετέ τους και δε θα χάσετε.

Μην ξεχάσετε να τα συμπεριλάβετε όλα: όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνα, e-mail. Στα βιογραφικά που απευθύνονται σε ελληνικές εταιρείες μπορείτε να βάλετε και την ημερομηνία γέννησης. Σε αυτά που θα σταλούν στο εξωτερικό μπορείτε να το αποφύγετε.

H ημερομηνία γέννησης, η οικογενειακή κατάσταση και οι φωτογραφίες είναι στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται κατά περίπτωση. Την απόφαση την παίρνετε μετά από έρευνα που κάνετε, σχετικά με τη θέση και την εταιρεία που στοχεύετε. Για παράδειγμα, η ημερομηνία γέννησης σχετίζεται από το βάθος της επαγγελματικής σας διαδρομής.  Πολλές φορές η πορεία σας επιβάλλει να πείτε πόσο χρονών είστε, άλλες πάλι όχι.

Τέλος, αν και έχουν σημαντικό ρόλο στο βιογραφικό, τα προσωπικά στοιχεία πρέπει να καταλαμβάνουν λίγο χώρο. Μη θυσιάσετε την πρώτη σας σελίδα δημιουργώντας γραφικά ή άλλα σχέδια στο πάνω μέρος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου