οι βασικές τεχνικές εύρεσης εργασίας σε ένα DVD

Σύντομα μαθήματα εύρεσης εργασίας, συμβουλές και μυστικά για επιτυχημένη προσέγγιση των εταιρειών που ανοίγουν θέσεις εργασίας, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.
Δείτε το trailer

Βιογραφικό για συνεντεύξεις

Οι τελευταίες μας πληροφορίες λένε ότι κατά μέσο όρο αποστέλλονται 250 βιογραφικά σε κάθε θέση εργασίας που ανακοινώνεται μέσω αγγελιών. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, τα 8 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το βιογραφικό σας ώστε να ξεχωρίσει, με βάση τα στοιχεία που μας έχουν δώσει οι υπεύθυνοι προσλήψεων σε μεγάλες εταιρείες. 
  1. Αμεσότητα : 30'' το πολύ θα αφιερώσει κανείς, αρχικά, στο βιογραφικό σας. Σε αυτό το χρόνο, πρέπει να έχει βρει την πληροφορία που ψάχνει.
  2. Ευελιξία στη δομή : Αν η επαγγελματική σας εμπειρία είναι πιο σημαντική από την εκπαίδευσή σας για κάποια θέση, προβάλλετε αυτήν. Μη φοβάστε την αλλαγή.
  3. Προσωπικότητα : Δώστε πληροφορίες για το τι έχετε πετύχει. Μην απαριθμείτε καθήκοντα, είναι βαρετό. Για παράδειγμα: αντικαταστήστε τη φράση « Διαχείριση τηλεφωνικών κλήσεων» με τη φράση «Εξυπηρέτηση 150 πελατών καθημερινά μέσω τηλεφωνικού κέντρου».
  4. Συστάσεις : Οπωσδήποτε συμπεριλάβετέ τις. Λίγοι το τολμούν και το βιογραφικό τους ξεχωρίζει αμέσως. Δείχνει δυναμισμό και υπερηφάνια.
  5. Ενδιαφέροντα : Αν κάνετε κάτι πραγματικά ενδιαφέρον, βάλτε το. 
  6. Επαγγελματικά προσόντα : Είστε μέλος Επιμελητηρίων, Επαγγελματικών συλλόγων, μέλη Δ.Σ. Οργανώσεων και άλλα παρόμοια; Θυμηθείτε να το συμπεριλάβετε!
  7. Περιορισμένη έκταση : 2 σελίδες είναι όντως αρκετές, εκτός κι αν η επαγγελματική εμπειρία είναι μεγάλη, οπότε δικαιολογούνται μέχρι 3.
  8. Συνοδεύστε το με επιστολή : Αν απαντάτε σε συγκεκριμένη αγγελία μην στέλνετε το βιογραφικό χωρίς συνοδευτική επιστολή.
Και μία τελευταία, σημαντική συμβουλή από μένα : δώστε σε κάποιον που εμπιστεύεστε να διαβάσει το βιογραφικό σας, ακούστε με προσοχή τις παρατηρήσεις του και λάβετε τις υπ’ όψιν.
Αξιοποιήστε τα σχόλια που θα σας κάνουν για να ωφεληθείτε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου