οι βασικές τεχνικές εύρεσης εργασίας σε ένα DVD

Σύντομα μαθήματα εύρεσης εργασίας, συμβουλές και μυστικά για επιτυχημένη προσέγγιση των εταιρειών που ανοίγουν θέσεις εργασίας, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.
Δείτε το trailer

Το βιογραφικό /3

Η ενότητα της εκπαίδευσης

Παραδοσιακά, αποτελεί τη δεύτερη ενότητα του βιογραφικού. Όχι όμως πάντα. Ανάλογα με την περίπτωση, η ενότητα της εκπαίδευσης μπορεί να πάρει άλλη θέση. Για τις περιπτώσεις αυτές θα μιλήσουμε σε επόμενη ανάρτηση.

Η εκπαίδευση θεωρείται από τα πιο εύκολα κομμάτια του βιογραφικού. Παρόλα αυτά, ακόμη κι αυτή η ενότητα θέλει την τέχνη της. Δεν ωφελεί απλώς να φτιάξετε μία λίστα με τα πτυχία και τις εξειδικεύσεις σας. Είναι κρίσιμο να δείξετε τη σχέση που έχει η εκπαίδευσή σας με τη θέση στην οποία στοχεύετε. Το μυστικό είναι αντί να αναφέρετε στοιχεία, να τα αναδεικνύετε. Δώστε έμφαση στον τίτλο μίας πτυχιακής, στο αντικείμενο της πρακτικής σας άσκησης ή στις ειδικότητες των καθηγητών σας, εφόσον αυτά τα στοιχεία σχετίζονται με τη θέση.

Εκτός κι αν ενδιαφέρεστε για ακαδημαϊκή θέση, όπου χρειάζεται τελείως διαφορετική αντιμετώπιση, προσέξτε ώστε η ενότητα της εκπαίδευσης να μην καταλαμβάνει δυσανάλογα μεγάλο χώρο στην πρώτη σελίδα του βιογραφικού σας. Δώστε ημερομηνίες έναρξης και λήξης της κάθε εκπαιδευτικής περιόδου και προσέξτε να είναι σωστές. Αρχίστε από την πιο πρόσφατη περίοδο και προχωρήστε προς τα πίσω. Το πόσο πίσω θα φτάσετε, εξαρτάται από την εμπειρία, την ηλικία και τη θέση.

Χρησιμοποιείστε τις υπογραμμίσεις και τα bold με εξαιρετική φειδώ και μόνο με στόχο να τραβήξετε την προσοχή σε συγκεκριμένα σημεία της ενότητας.

Και κάτι τελευταίο: Δεν είναι ανάγκη να δώσετε ένα ευφάνταστο όνομα σ΄αυτή την ενότητα. Υπάρχει κίνδυνος να μπερδέψει τους παραλήπτες, κάτι που δεν το θέλουμε καθόλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου