οι βασικές τεχνικές εύρεσης εργασίας σε ένα DVD

Σύντομα μαθήματα εύρεσης εργασίας, συμβουλές και μυστικά για επιτυχημένη προσέγγιση των εταιρειών που ανοίγουν θέσεις εργασίας, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.
Δείτε το trailer

Το βιογραφικό /4

Προφίλ 

Όπως σας ανέφερα στην προηγούμενη ανάρτηση, η ενότητα της Εκπαίδευσης δεν είναι υποχρεωτικά η πρώτη που ακολουθεί μετά τα προσωπικά στοιχεία. Πολλές φορές, αν όχι πάντα, παρεμβάλλεται μία μικρή ενότητα που συνήθως την ονομάζουμε Προφίλ ή Προσωπική Περιγραφή.

Η αλήθεια είναι ότι λίγη σημασία έχει το πως θα την ονομάσετε. Αν αποφασίσετε να την εντάξετε στο βιογραφικό σας, είναι η χρυσή σας ευκαιρία να κρατήσετε το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Χρησιμοποιήστε την έξυπνα, για να παρουσιάσετε ικανότητες που μπορεί να μην έχετε τη δυνατότητα να δείξετε με άλλον τρόπο στο βιογραφικό. Δώστε στον μελλοντικό σας εργοδότη να καταλάβει, πόσο τυχερός θα είναι να σας έχει για τη θέση που θέλει να καλύψει.

Διαλέξτε σωστά τις λέξεις που θα χρησιμοποιήσετε. Ανοίξτε λεξικά συνωνύμων και δώστε έμφαση στο να βρείτε τη λέξη που περιγράφει ακριβώς αυτό που θέλετε να πείτε. Τα νοήματα πρέπει να είναι μεστά. Οι προτάσεις σύντομες και περιεκτικές. Στο σημείο αυτό του βιογραφικού έχετε ακόμη την προσοχή του αναγνώστη. Κάθε λέξη μετράει.

Δεν είναι καθόλου απλό να φτιάξετε μια τέτοια μικρή παραγραφούλα. Αξίζει όμως τον κόπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου