οι βασικές τεχνικές εύρεσης εργασίας σε ένα DVD

Σύντομα μαθήματα εύρεσης εργασίας, συμβουλές και μυστικά για επιτυχημένη προσέγγιση των εταιρειών που ανοίγουν θέσεις εργασίας, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.
Δείτε το trailer

Το βιογραφικό /5

Προϋπηρεσία

Από πού να αρχίσει κανείς! Πρόκειται για πολύ μεγάλο κεφάλαιο στο βιογραφικό, όπως καλά γνωρίζετε ή υποψιάζεστε. 
Υπάρχουν πολλές παράμετροι που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν όταν το σχεδιάζετε:  
  • είστε νέος στην αγορά εργασίας;
  • έχετε ήδη προϋπηρεσία σε συναφές αντικείμενο με τη θέση στην οποία στοχεύετε;
  • έχετε προϋπηρεσία σε άλλο αντικείμενο;
  • η προϋπηρεσία σας είναι ήδη ευρεία;
  • δουλεύετε πολλά χρόνια έχοντας αλλάξει λίγους σχετικά εργοδότες;
Όλα τα παραπάνω αξιολογήστε τα καθώς σχεδιάζετε το βιογραφικό σας, ώστε να το προσαρμόσετε αναλόγως. Για παράδειγμα, αν έχετε τεράστια προϋπηρεσία μπορείτε να παραλείψετε τα πολύ αρχικά κομμάτια. Δε θα συνιστούσα να παραλείψετε στοιχεία στη μέση γιατί χάνεται η χρονική αλληλουχία. Από την άλλη μεριά, αν για κάποιο λόγο τα κομμάτια που βρίσκονται στη μέση της εργασιακής σας πορείας είναι λιγότερο σχετικά με τη θέση από τα αρχικά, αφιερώστε τους λιγότερο χώρο και αναφερθείτε σε αυτά σε τίτλους.

Δε θα κουραστώ να υπενθυμίζω ότι το κάθε βιογραφικό πρέπει να «στήνεται» για μια συγκεκριμένη θέση. Συνεπώς, οργανώστε την προϋπηρεσία με τέτοιον τρόπο, ώστε αν η θέση απαιτεί εμπειρία που εσείς δεν διαθέτετε, να αναδείξετε οποιοδήποτε κομμάτι  παλαιότερων πόστων που έστω πλησιάζει την εμπειρία αυτή. 

Αν είστε νέος και άπειρος, χρησιμοποιήστε και αναδείξτε (η λέξη- κλειδί) οποιαδήποτε εργασιακή  εμπειρία διαθέτετε. Σκεφτείτε εθελοντική εργασία, περιστασιακή εργασία, work shadowing, πρακτική σε επιχειρήσεις...
Όποιο κι αν διαλέξετε, φροντίστε να το παρουσιάστε όπως του αρμόζει.

Τα ξαναλέμε σύντομα…και καλή χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου