οι βασικές τεχνικές εύρεσης εργασίας σε ένα DVD

Σύντομα μαθήματα εύρεσης εργασίας, συμβουλές και μυστικά για επιτυχημένη προσέγγιση των εταιρειών που ανοίγουν θέσεις εργασίας, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.
Δείτε το trailer

Το βιογραφικό/ 7

Υπολογιστές, Γλώσσες και άλλες ικανότητες

Ας κάνουμε μια επανάληψη γιατί σιγά -σιγά φτάνουμε στο τέλος: το βιογραφικό θα πρέπει να "συναντά" τις εργασιακές ανάγκες που έχει να καλύψει ο εργοδότης μέσω της θέσης που διαφημίζει. Σωστά;

Επομένως και σε αυτήν την ενότητα θα πρέπει να σκεφτείτε ποιά από τις ικανότητές σας θα προωθήσετε για να έχετε αποτέλεσμα. Αν για παράδειγμα η θέση αναφέρει ρητά ότι θα πρέπει να γνωρίζετε ξένες γλώσσες, σε αυτή την ικανότητα θα δώσετε μεγαλύτερη έμφαση.

Παρόλα αυτά μην παίρνετε σα δεδομένό ότι όλοι οι εργοδότες ξέρουν ακριβώς τι σημαίνει Β1 και ποιό επίπεδο γλωσσομάθειας αντιπροσωπεύει. Προσπάθήστε να δώσετε έναν χαρακτηρισμό του επιπέδου γλωσσομάθειας που έχετε αντίστοιχο με το δίπλωμά σας: για παράδειγμα "Αριστο" ή "Πολύ καλό".

Αναφορικά με τους υπολογιστές, φροντίστε να διαβάσετε σωστά την αγγελία και να μη φορτώσετε το βιογραφικό με περιττές πληροφορίες σχετικά με τις γλώσσες που ξέρετε. Αν διάβάζοντας πίσω από τις λέξεις, ή βλέποντας ένα λεπτομερές job description αποφασίσετε ότι ένα συγκεκριμένο software που ξέρετε να χειρίζεστε θα είναι χρήσιμο στην επιχείρηση μπορείτε να το συμπεριλάβετε αλλά κυρίως να το αναφέρετε στη συνοδευτική επιστολή.

Τα ξαναλέμε σύντομα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου