οι βασικές τεχνικές εύρεσης εργασίας σε ένα DVD

Σύντομα μαθήματα εύρεσης εργασίας, συμβουλές και μυστικά για επιτυχημένη προσέγγιση των εταιρειών που ανοίγουν θέσεις εργασίας, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.
Δείτε το trailer

Το βιογραφικό /8

Συστάσεις

Φτάσαμε στο τέλος. Και αυτό το τέρμα θα πρέπει να είναι στο τέλος των 2 σελίδων Α4 (στις περισσότερες περιπτώσεις τουλάχιστον). Έχουμε καλύψει μαζί τα βασικά γνωρίσματα ενός καλού βιογραφικού. Να θυμάστε όμως ότι όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Δε θα κουραστώ να λέω, ότι καλό είναι να φτιάξετε ένα γενικό κορμό του βιογραφικού και μετά να το εμπλουτίζετε και να το αλλάζετε για να μπορέσετε να το  ταιριάξετε με τις ικανότητές που απαιτούνται για κάθε θέση.

Το ίδιο ισχύει και για το τελευταίο στοιχείο του βιογραφικού σας: τις συστάσεις. Τα τελευταία χρόνια έχουν (άγνωστο γιατί) θεωρηθεί περιττές. Μπαίνει η κλισέ φράση "διαθέσιμες εφόσον ζητηθούν" και καθαρίσαμε...! Είμαι απολύτως αντίθετη σε αυτό και μάλιστα το έχω δει να "δουλεύει" στην πράξη. Συμπεριλάβετε κάποιες επιλεγμένες συστάσεις και ελιχθείτε έξυπνα ακόμα στην περίπτωση που έχετε κάποιο θέμα με έναν νυν ή πρώην εργοδότη.

Άλλωστε 2 πράγματα θα πρέπει να εκπέμπει το βιογραφικό σας: χαρακτήρα και εξυπνάδα! Τώρα στο τέλος θα τα χαλάσετε;

Τα ξαναλέμε σύντομα με συμβουλές για την επιστολή που θα πρέπει να ετοιμάσετε για να συνοδεύσει το υπέροχο καινούριο βιογραφικό σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου