οι βασικές τεχνικές εύρεσης εργασίας σε ένα DVD

Σύντομα μαθήματα εύρεσης εργασίας, συμβουλές και μυστικά για επιτυχημένη προσέγγιση των εταιρειών που ανοίγουν θέσεις εργασίας, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.
Δείτε το trailer

Η συνέντευξη /1

Έχουν γραφτεί πολλά για τις συνεντεύξεις για δουλειά και είναι όλα είναι πολύ χρήσιμα. Αυτό όμως από το οποίο είναι καλό να αρχίσει κανείς είναι το ότι η συνέντευξη για αυτόν που την παίρνει (δηλαδή τον εργοδότη ή τον εκπρόσωπό του) είναι μια δουλειά. Και μάλιστα μια δουλειά που αν δε γίνει σωστά ο εργοδότης θα έχει πρόβλημα.

Επομένως, σε μια συνέντευξη θα τα πάτε πολύ καλά, αν βοηθήσετε αυτόν που σας παίρνει τη συνέντευξη να κάνει tick όλα τα κουτάκια που έχει προβλέψει για τη θέση αυτή.  Βεβαίως αυτό δε σημαίνει ότι θα υποκριθείτε ικανότητες ή χαρακτηριστικά που δεν έχετε. Σημαίνει όμως ότι θα φροντίσετε να αναδείξετε στοιχεία του χαρακτήρα σας που πιστεύετε ότι ταιριάζουν καλύτερα στη θέση.

Μάθετε ό,τι μπορείτε για το προφίλ της εταιρείας από όσο περισσότερες διαφορετικές πηγές μπορείτε. Μάθετε ό,τι μπορείτε για τη θέση. Σκεφτείτε αν εσείς βρισκόσασταν στη θέση του εργοδότη τι θα ψάχνατε. Τέλος, προσπαθήστε να υπερνικήσετε το άγχος της συνέντευξης όταν στην αρχή ο υπεύθυνος για την πρόσληψη αρχίσει να σας μιλάει για τη θέση και ακούστε προσεκτικά τι σας λέει...

Κι αυτή είναι η συμβουλή με την οποία θα σας αφήσω προς το παρόν: η συνέντευξη είναι ΚΑΙ για να ακούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου